Heel veel Nederlanders hebben een dakkapel op hun woning. Bij de aanleg van de dakkapel wordt meestal alleen rekening gehouden met de kosten en niet met de duurzame aspecten. Dat is niet alleen zonde voor je eigen portemonnee, maar ook voor het klimaat. Hoe zorg je ervoor dat je met de dakkapel een steentje bijdraagt aan het milieu?
Duurzame materialen dakkapel
Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken om een dakkapel duurzaam te maken. Dakkapellen gemaakt van polyester isoleren twee keer zo goed dan dakkapellen met een kunststof of houten constructie. Dat komt doordat ze bestaan uit een naadloze constructie, waardoor er bijna geen warmte verloren gaat.
Dit dakkapel materiaal is wel iets duurder dan kunststof en hout, maar de investering betaalt zich later terug. Je bespaart namelijk op de energierekening. Wil je toch een houten dakkapel? Kies dan voor duurzaam hout. Een dakkapel van duurzaam hout draagt namelijk niet bij aan ontbossing. Voor de kozijnen kun je het beste voor kunststof gaan. Deze isoleren het beste. Vergeet ook geen driedubbel glas aan te brengen.
Zorg voor een goede dak- of zolderisolatie
De dakkapel is relatief gezien een klein onderdeel van de zolder. De meeste zolders zijn niet goed geïsoleerd en zorgen hierdoor voor veel warmteverlies. Je kunt dan nog zo’n groene dakkapel aanleggen, maar op de hoogte van de energierekening zal dit nauwelijks invloed hebben. Door dak of zolderisolatie aan te brengen kun je 25 tot 30% energie besparen. Vergeet ook de vloer van de zolder niet.
Plaats zonnecollectoren of zonnepanelen op het dak
Wil je jouw dakkapel nog groener maken? Plaats dan zonnecollectoren of zonnepanelen op het dak. Door deze zelf opgewekte energie bespaar je flink op de energierekening. Bovendien is je woning ook meteen meer waard en is het goed voor het milieu. In de meeste gevallen kunnen ook de zonnepanelen op dakkapel geplaatst worden. Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten is de ballast. Er moet namelijk genoeg ballast aanwezig zijn om ze goed te verankeren.
De hoeveelheid ballast die noodzakelijk is, hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij aan de hoogte van de dakkapel en of de dakkapel is aangelegd in bijvoorbeeld een omgeving met veel bebouwing of juist niet. Wat kosten zonnepanelen dan is wel even een terechte vraag om te onderzoeken.
Wil je geen zonnepanelen op je dakkapel? Kies dan voor groene stroom. Zo ben je toch duurzaam bezig. Via een energievergelijker kun je energieleveranciers vergelijken op het soort stroom dat zij leveren.
Dakkapel of dakraam?
Een dakkapel is prettig als je de zolder gebruikt als slaapkamer. Het geeft je extra ruimte en licht. En het kan waardevermeerdering betekenen voor je huis. Wil je de zolder als hobbyruimte of opslagruimte gebruiken? Dan kun je beter een dakraam overwegen. Een dakraam is goedkoper en makkelijker aan te leggen. Er is minder materiaal nodig én er is op het dak meer ruimte voor zonnepanelen beschikbaar.
Garantie dakkapel
De garantie voor de dakkapel is meestal 10 jaar. Sommige dakkapel specialisten geven zelfs 15 jaar garantie. De garantie gaat in vanaf het moment dat de dakkapel geplaatst en volledig betaald is.
Offerte
Wil je precies weten wat voor Dakkapel aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare Dakkapel specialisten in jouw regio
Vind de beste deal
Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de Dakkapel specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.
Bespaar Nu met de Beste Dakkapel Offertes, Gratis!
Externe bronnen:
Bekijk op onze website de kunststof dakkapel offerte